Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
10:00 - 16:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 799,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Medoviny
  3. Medovina BYLINNÁ 18% 500ml

Medovina BYLINNÁ 18% 500ml

  • Novinka

Medovina je připravována podle historické receptury a je do ní přidáván chmel. Lahodný nápoj, od nového výrobce, založený na pečlivé výrobě z nejkvali... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
165,00 Kč
ks
Číslo produktu:M254
Kompletní specifikace

Medovina je připravována podle historické receptury a je do ní přidáván chmel.

Lahodný nápoj, od nového výrobce, založený na pečlivé výrobě z nejkvalitnějšího výběrového křivoklátského medu, prokvašený prvotřídní kvasnou kulturou. Teď i Vy můžete ochutnat medovinu se značkou JAN HALADA.

Při výrobě byl použit starý recept, který byl aplikován do nejmodernější technologie. Medovina připravovaná studenou cestou neztrácí vzácné a cenné látky prvotřídního medu, které blahodárně působí na lidský organismus. Z výše popsaných zásad výroby je zřejmé, že vyrábět kvalitní medovinu není jednoduchá záležitost a může si ji dovolit vyrábět pouze výrobce, který na to má odpovídající vybavení a má dlouholeté zkušenosti. Medovina se vyrábí z vody, medu, bylin a koření.


VODA

O vlivu jakosti vody na výrobu medoviny se příliš často nehovoří. Již na sklonku minulého století konstatuje Hájek, že právě vodě je při výrobě vína medového "nutno věnovati úplnou pozornost". Hájek dále poznamenává, že "nejzpůsobilejší voda k vaření jest dešťová a čistá říční". Obecně můžeme konstatovat, že je nejlépe pro výrobu medoviny použít pouze čistou, pitnou vodu. Medovina JAN HALADA je vyráběna z nejkvalitnější vody čerpané z hlubokých artézských studní.

MED

Med je základní látkou pro výrobu medoviny. Včely ho vyrábějí přepracováním sesbíraných sladkých šťáv především rostlinného původu a ukládají jako své zásoby na zimní období. Je to nejstarší sladidlo užívané člověkem a po mnoho tisíciletí to byla sladící látka jediná. Od nepaměti plnil proto funkci složky nejrůznějších jídel a nápojů. Záhy se stal také hlavní surovinou či součástí kvašených nápojů.
Za med se označuje poživatina sacharidového (cukerného) charakteru, vytvořená společenstvími včely medonosné. Sesbírané sladké šťávy květů rostlin nebo různé výměšky, nacházející se na rostlinách, včely přeměňují a obměňují, obohacují vlastními specifickými látkami, zahušťují, ukládají do pláství a v nich nechávají dozrát.

BYLINY A KOŘENÍ

Byliny a koření se aplikují v různých fázích výroby. Některé receptury popisují přidání bylin do roztoku v průběhu kvašení, v jiných se aplikují do dokvašovaného, resp. zrajícího nápoje. Přídavek je též možný pomocí koncentrovaných macerátů (výluhů) v roztoku lihu, který se v potřebném množství do výrobku přidá. Vyluhování trvá až pět dní. K dosažení co nejintenzivnějšího vyluhování bylin a koření se směsi obvykle melou.

CHMEL

České zlato. Podle všech historicky dostupných receptur se do medoviny má přidávat chmel. A to jednak proto, že chmel má pozitivní vliv na zdraví člověka a také proto, že působí pozitivně při samotné výrobě medoviny. Chmel obsahuje látky, které podle vědeckých testů působí protirakovinně a blahodárně na zažívací trakt. Chmel se do naší medoviny přidává ve formě extraktu, protože je to nejjednodušší způsob aplikace chmelových látek a dosahuje se takto nejvyššího využití všech pozitivně působících složek chmele.

TECHNOLOGIE

Celý proces výroby medoviny je velice podobný výrobě vína. Odborníci se dodnes přou o to, který nápoj byl vlastně připravován dříve.
Suroviny smíchané v poměru, který je dán zkušeností a tradicí se zakvasí ušlechtilou kulturou kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Medový mošt kvasí několik týdnů pod dohledem odborníků a akreditované laboratoře. Po bouřlivém kvašení, které trvá 5 až 7 dní, dochází ke zmírnění kvasného procesu a po jeho ukončení přibližně po 4 až 7 týdnech je základ medoviny stočen do ležáckých tanků.
V ležáckých tancích, které jsou neprodyšně uzavřeny, medovina prochází samočisticím procesem a pomalu dozrává při nízkých teplotách, její chuť se zjemňuje a uhlazuje. Tato fáze výroby trvá někdy až půl roku. Určující pro ukončení celého procesu výroby není sama délka procesu, ale vyrovnanost chuti medoviny.
Správné načasování konce školení medoviny rozhoduje o její kvalitě. Vyváženosti chuti a vůně medoviny JAN HALADA se dosahuje přidáním několika druhů bylin a koření, podle originálních receptů.

Zboží zařazeno v kategoriích

Potřebujete poradit ?

Matěj Oujeský

VĚRNOSTNÍ PROGRAM PRO REGISTROVANÉ:

3000 Kč- 3
5000 Kč- 4
7000 Kč - 5

 

 Při dosažení určité částky je sleva stálá. ( Všechny nákupy se sčítají)

 


Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line. V případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hod.   Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz